GIGANT 2014

Ett musikprojekt i Alta i augusti varje år ..

Firstimpression

Kategori: Allmänt

Nu har jag bokat resa till Alta den 15-19 juli, nu skall det produceras en ny platta med favvo tjejerna i Firstimpression, kul ser fram mot att bo, leva, sova, jobba på samma ställe under några dagar. Hoppas på en å annan Norsk pizza och några liter av det goda vattnet. Fortsättning på inspelningen kommer att ske under GIGANT 2011..

LUDWIG

Kategori: Allmänt

Idén om att GIGANT skall bli bättre så satsar vi på lite olika utrustning i GIGANTS studior. Idag var jag i kontakt med återförsäljaren för LUDWIG och berättare om mina ideér om dynamiska, trigg och UKKO mirofoner hans tände till på ideén och tycker att jag skall ha med mig ett snyggt tydligt trumset, vad sägs om detta ?

Roland TD-10

Kategori: Allmänt

Denna modul kom med posten i dag, skall bo i studio Per Wiberg. Kick, SD och 3 tom triggar följde åxå med, även en extra för tex perc, detta blir en intressant hybrid studio. En trigg kommer stättas fast på en 22" kick som kommer fyllas med skum, dynor och annat dämpat. SD som triggas och mickas med "vanlig" dynamisk mikrofon, tex Sm57.
Några nät skinn kommer köpas in så vi kan trigga pukor i denna studio..

Bokat fordon till GIGANT resan

Kategori: Allmänt

Planering inför Aug och GIGANT i Alta

Kategori: Allmänt

7 studior har vi i år, varav jag står för 3.  Det innebär all inspelnings utrustning från gitarr/bas förstärkare, trummor keybord, perc, sång till slutprodukt, mycket att planera. Detta år bygger vi upp 3 helt olika studior åxå. Analog, Trigg och Digital.

Jag började med GIGANT för 7 år sedan efter att Bacon Brothers besökt Altas ungdommens ( ja dom stavar så ) hus och Tor Helge Moen, som är en kulturell miljö för ungdomar i 13 - 25 års åldern.
Jag och Marcus Källström ( Trummis i FATBOY, Nisse Hellberg och nu även på Jerry Williams nya platta) gjorde en kanon insats på produktions sidan för ungdomarna, dom kunde verkligen spela och var uppmärksammade på vad vi sa, det gav mersmak. Då var vi 1 studio och jag och Marcus jobbade typ 20 timmar om dagen för att få ihop det hela. Nu har det växt, 7 studior, och 7 tekniker från LIPA utbildningen i Liverpool. Jag tar med mig Per Wiberg ( ex Opeth ), Marcus Källström och Staffan Andersson.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Lite testkörning..